Home / Paragliding

Paragliding

paraglidingEr du fan af ekstremsport? Har du ikke prøvet paragliding før? Så skal du læse med her, hvor du får svaret på hvordan du kan prøve denne fede sportsgren! Når du paraglider, hænger du i en faldskærmslignende skærm. Det kræver mod, men når man først glider gennem luften, vil man opleve en helt særlig følelse af lethed og adrenalin.

I denne sportsgren og oplevelsesgave bruger du opdrift til at svæve gennem luften. Ofte løber man ud over en skrænt, hvorefter man kan svæve gennem luften. Denne form for paragliding kaldes skræntflyvning. Det er dog også muligt at starte fra landjorden. Her kan man komme i gang ved at blive trukket af en bil. Denne form for paragliding kaldes optræksflyvning.

Bestil en prøvetur her
Man kan også benytte en motor, som sidder bag på ryggen. Denne form for paragliding kan benyttes, hvis man skal flyve steder, hvor der ikke er ret meget vind. Her vil motoren altså være det, der gør at paraglideren driver fremad. Ofte vil motoren være drevet af benzin. Der findes dog også elektriske motorer.

Hvilket udstyr skal du have til paragliding?

Hvis du gerne vil i gang med at paraglide, skal du have noget forskelligt paragliding udstyr. Hvis du ikke har prøvet det før, skal du finde en klub eller lignende, hvor du kan prøve det af. De vil sørge for skærm og det meste udstyr. Hvis du vælger at gøre dette, skal du alligevel have noget udstyr med selv.

Sørg for at have fodtøj med en god ankelstøtte. Du skal selvfølgelig også sørge for at have fornuftig påklædning på, der passer til årstiden. Ofte vil det være bedst at have lange bukser på. Du kan nemt lande steder, hvor det kan gøre ondt, hvis du har korte bukser på. Det er f.eks. ikke særlig rart at lande i en hybenbusk med bare ben.

Med eller uden motor?

Skal man prøve paragliding med motor eller uden motor? Den mest almindelige form er skræntflyvning, hvor man sætter i gang ud over en skrænt. Denne form er ofte den nemmeste form, fordi det ikke kræver noget udstyr udover det almindelige udstyr. Det giver sig selv, at paragliding med motor kræver lidt mere. Med motor bliver det dog muligt at flyve selvom der ikke er vind og du kan dermed flyve, når du har lyst.

I Danmark har vi dog mange kyststrækninger, der er helt perfekte til skræntflyvning. Derfor vil det oftest være mest oplagt at flyve uden motor. Det er dog ikke alle steder, hvor man kan flyve fra i alt slags vejr. Det afhænger af vind og vejr samt selve skrænten. Hvis du vil være sikker på om du kan flyve fra en skrænt, kan du med fordel forhøre dig hos mere erfarne paraglidere.

Kan man tage et paragliding kursus?

Hvis du aldrig har prøvet denne fede sportsgren før, kan det være en god idé at starte med at tilmelde sig et paragliding kursus. Der findes forskellige klubber, der tilbyder forskellige former for kurser. Hvis du aldrig har prøvet det før, kan du komme galt af sted, hvis du ikke kender den rette teknik. Dette kan du lære på et kursus.

Bestil en prøvetur her
Der findes forskellige kurser alt afhængig af hvor erfaren du er. Er du helt nybegynder, skal du selvfølgelig starte med et introduktionskursus. Her får du en introduktion til teknikker og får desuden lov til at prøve at føle, hvordan det er at holde skærmen. På disse kurser vil man ikke få lov til at svæve selv, men vil derimod ofte blive tilbudt en tandemtur med en trænet paraglider.

Der findes også kurser til de mere øvede. Her vil man ofte skulle tilmelde sig et længerevarende forløb som elev. Dette kan koste 3000-4000 kr. og kræver derfor at man er sikker på, at man vil fortsætte med den vilde sportsgren i et stykke tid. Denne form for kursus eller skoling tager alt lige fra 6 måneder til tre år alt afhængig af hvor meget tid man bruger på det samt hvor hurtigt man lærer de forskellige teknikker. Ofte vil man kunne bruge klubbens udstyr i skolingsperioden. Herefter kan man anskaffe sig sit helt eget paragliding udstyr.

Hvor kan man paraglide?

Ofte vil man associere paragliding med steder, hvor der er mange bjerge og skrænter. Det er dog muligt at paraglide herhjemme. Der findes mange steder i Danmark, hvor der er høje nok skrænter til, at man kan sætte i gang fra dem. Du kan f.eks. sætte af ud over skrænten i Gilleleje. Hvis du har en motor, kan du dog paraglide næsten overalt.

Du kan også udføre denne sportsgren, når du er på ferie. Du kan enten bruge dit eget udstyr eller leje udstyr på stedet. Det er f.eks. meget populært med paragliding i Alanya. Du kan faktisk paraglide alle steder, hvor der er en eller anden form for skrænt. Er du ved at være erfaren i at paraglide herhjemme, er der altså stor mulighed for at udvide dine evner på skrænter, bjerge og lignende mange steder i udlandet.

Bestil en prøvetur her

Hvis du er blevet inspireret til at komme i gang med at paraglide, kan du søge meget mere information på nettet. Du kan f.eks. finde forskellige paragliding forum, hvor du kan spørge erfarne paraglidere til råds om alt mellem himmel og jord. Her kan du f.eks. søge mere information om fede steder at paraglide fra.

Scroll To Top